blog juli augustus september

In Norway.nl   

16 september 2017


Zo, nu eerst maar eens aan een update beginnen. Het is alweer bijna drie weken geleden sinds de laatste.

Om maar met het belangrijkste te beginnen. Werk, hoe is het daar mee. Wel, helaas dat was geen happy end. Het ging allemaal wat raar en ik wil er nog steeds niet te veel over op de site zetten maar het einde van het liedje was dat ik geen nieuw contract heb gekregen. Vond het erg jammer maar kan er verder niets mee. Vooral de gezelligheid en de goede sfeer onder de collega’s zal ik zeker missen.

Dus, ik was wel erg blij met mijn nieuwe baantje in de supermarkt. Samen met het werk bij de bouwmarkt heb ik nu ongeveer 80 procent vast werk. De rest moet ik er een beetje bij scharrelen. Ik heb er nog een melkadresje bij gevonden. Dus nu heb ik twee boeren waar ik af en toe de koeien melk. Ook komen er af en toe extra diensten vrij bij de beide markten en als ik dan alles op tel kom ik meestal wel aan een volle werkweek. De arbeidstijden zijn nu wel heel erg ongeregeld met veel avonddiensten maar beter dat dan thuis zitten.

En zoals Johan Cruijff ooit eens heeft gezegd, alle nadelen hebben een voordeel. Voordeel is nu dat ik regelmatig overdag thuis ben en dan veel klusjes kan doen.


Zo ben begonnen met het opknappen van de slaapkamer beneden. Ik heb nog een grote garderobekast die ik te koop heb gezet. Maar net als in Nederland is het hier ook van, als je iets op het internet te koop zet dan moet het er perfect uitzien en mag niets kosten. Aangezien ik de kast niet voor een habbekrats weg wil doen heb ik besloten deze te gebruiken op de slaapkamer beneden. Scheelt mij ook weer het aankopen van een nieuwe garderobekast en deze kast past ook bij het bed wat er komt te staan. Ik heb er een hoop oude kasten uit gesloopt en ben nu begonnen met het schuren van al het houtwerk.

 

Achter in de garage zit nog een doorloop opening en daar wil ik graag een schuifdeur voor hebben. Hier wil ik komende week een begin mee maken. En als dat klaar is kan ik meer ruimte klaar maken om brandhout op te slaan. Wat ik dan eerst ik kleinere stukken moet zagen en met de kruiwagen van het gazon de garage in moet kruien.

Omdat het hier zo’n verschrikkelijke natte zomer is geweest is het brandhout wat ik afgelopen winter heb gemaakt nog niet droog genoeg. Daarom heb ik er laatst een pallet brandhout bij gekocht. Dit is al twee jaar oud en mooi droog. Dit kan ik dan eerst gebruiken en heeft mijn eigen brandhout wat meer tijd om te drogen.


Na de vorige update heb ik al snel de rest van de aardappels gerooid. Het blad zat vol met schimmels en andere enge ziektes en om te voorkomen dat de knollen aangetast worden heb ik ze maar boven de grond gehaald. Het was geen super opbrengst maar ik heb er wel voor enkele maanden aardappels aan. In de kelder heb ik een ruimte die goed donker en niet te warm is. Tevens is er nog een beetje ventilatie. Ik ga er vanuit dat ik ze daar goed kan houden. Het aardappelveldje heb ik glad gemaakt en gras ingezaaid.

Met de rode bieten is het al hetzelfde als met de aardappels. Weinig opbrengst. Dit komt ook door het koude en natte weer. Er staat wel mooi blad op maar de bieten zijn erg klein.

Verder heb ik nog één maaltje met suikererwten kunnen oogsten. De planten heb ik afgelopen donderdag in de GFT container gegooid. Verder had ik op de tussenetage nog een hoop slaplanten staan. Hier heb ik twee keer een maaltijd van kunnen oogsten en toen zaten ze ineens vol met luis. Geen idee waar die ineens vandaan kwamen maar het resultaat was dat ook die planten in de GFT container geëindigd zijn.

Nu staat er nog een beetje boerenkool buiten die, denk ik, de slakken wel gaat overleven en ik dan zelf kan opeten.

En ik was ze bijna vergeten. Pruimen. Het schoot me ineens te binnen dat ik al een tijd lang de pruimenboom niet gecontroleerd heb. De verwachtingen waren mede door het slechte weer niet groot maar tot mijn grote verbazing hangt er een flinke hoeveelheid oogstbare pruimen aan de boom. Hier wil ik saus van maken en dan in de diepvries doen. Lekker bij de yoghurt en pudding.


Nog even wat over Noorwegen. Niet zo veel deze keer. In augustus heb ik het Notodden blues festival bezocht en daar hadden ze deze keer wel heel erg rare bierglazen. Of eigenlijk geen glazen maar bekers wat ze zijn van plastic. Het rare was dat de bekers een gat in de bodem hadden. Dat had ik nog niet eerder gezien. Ook raar was dat de glazen via het gat in de bodem gevuld werden.

De bekers hadden een metalen ring in de bodem en daar boven op lag een soort ronde dunne koelkast magneet. Deze zette zich vast op de metalen ring en hield op die manier de bodem dicht. Drukte je via de onderkant tegen de magneet dan liep het bier er gelijk uit. Op de magneet stond reclame van het biermerk. Of het wat te maken had met het dertig jaar bestaan van het festival of dat het gewoon een stunt was van het biermerk weet ik niet maar vreemd vond ik het wel. De bekers werden maar één keer gebruikt en dan wordt het volgens mij wel erg duur. Op de foto hier boven zie je de magneten. Van de beker heb ik geen foto. Ik kon ook geen beker meenemen want het is verboden om bierglazen/bekers mee te nemen vanaf het festival terrein.


Telefoonmast op het topje van de Lysenuten.
Vikedal autocross circuit.

Als laatste nog weer wat foto’s van een wandeling. Het was vandaag eindelijk eens weer mooi weer en dan doe ik dus ook wat alle Noren doen.

Je laat alles uit je handen vallen en gaat genieten van het mooie weer. Het is weer weg voordat je het weet.

Vandaag ging de wandeling naar de Lysenuten bij Vikedal. Een flinke pittige wandeling want vanaf de parkeerplaats ging het bijna de hele tijd behoorlijk stijl omhoog. Vanaf de 812 meter hoge top had je een mooi uitzicht in alle richtingen. Ik heb er heerlijk in de zon zitten lunchen.


De komende tijd wordt er nog redelijk weer voorspeld en ik hoop dat ik nog tijd krijg om wat wandelingen in de zon te maken.

Wel dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende keer maar weer.

27 augustus 2017


Tjonge, alweer bijna een maand geleden dat ik een update op de site heb gezet. Hoogste tijd om eens een nieuwe te schrijven. Het zal deze keer wel een waterval aan kleine berichtjes worden.


Om maar met iets belangrijks te beginnen. Werk. Hoe staat het daar mee? Helaas niet zo goed. Afgelopen vrijdag nog een gesprek met mijn chef gehad en zoals het er nu naar uit ziet komt er een einde aan mijn carrière in de handschoenen. Ik wil er niet te veel over op het grote wereld wijde net zetten maar nog steeds moeten enkele mensen het met elkaar eens worden. Dit kan volgende week gebeuren maar dat kan ook nog wel een half jaar op zich laten wachten. En zolang die dingen niet duidelijk zijn krijg ik geen nieuw contract aangeboden. Het kan dus zijn dat het afscheid tijdelijk is. Ik hoop het wel want naast dat het werk leuk is vindt ik ook de goede sociale sfeer daar erg plezierig en belangrijk. Ik heb nog niet eerder een baan gehad waarbij het personeel nog ze veel na het werk met elkaar op pad ging. Dit zal ik zeker gaan missen.


Aangezien ik de bui al had zien hangen ben ik ook al actief geweest op de arbeidsmarkt. Dit heeft een 40 procent baantje in een supermarkt opgeleverd. Bij de bouwmarkt heb ik ook nog steeds 40 procent dus ben ik na volgende week 20 procent arbeidsloos. Hopelijk vindt ik nog wat om dit op te vullen.

Gisteren nog een sollicitatie brief naar de Noorse NVWA gestuurd. Ze zochten nog iemand die controles moet uitvoeren bij de twee slachterijen hier in de buurt. Verwacht er niet zo veel van de sollicitatie, maar niet geschoten is altijd mis. Verder hou ik natuurlijk de arbeidsmarkt in de gaten.


Afgelopen week heb ik enkele dagen bezoek gehad. Dit bezoek was voor mij de aanleiding om eens weer kritisch door het huis te gaan. Ongemerkt leg je toch over al van alles neer en ook het schoonmaken was er de laatste tijd een beetje bij in geschoten.

Verder was het een goed excuus om een nieuw bed te kopen. Slaap hier op één van de logeerbedden uit het oude huis in Fister. Ligt best wel goed alleen als ik een keer lang door slaap vindt mijn rug het niet erg plezierig meer. Ik heb nu een beter exemplaar gekocht. Echt getest heb ik hem nog niet want dan moet ik de mogelijkheid, en zin, hebben om eens flink uit te slapen. Het oude bed doet dus nu weer dienst als logeerbed.


Ook heb ik nu eindelijk de oude krukjes opnieuw geverfd. Dit stond al lang op mijn nog te doen lijstje maar het kwam er nooit van. Ik moest nog twee tafeltjes voor naast de logeerbedden hebben en deze krukjes waren daar wel geschikt voor. Alleen moesten ze dan wel opgeknapt worden. Aangezien ik nog genoeg restjes verf heb hoefde ik alleen maar enkele kwasten te kopen om ze weer netjes te krijgen. Ik vindt de nachtlampjes er mooi bij passen alleen maken de zwarte voetjes van de lampjes zwarte plekjes op de verf. En dat was nou net niet de bedoeling. Maar eens een nachtje over slapen hoe we dit gaan oplossen.


Het familiebezoek uit Australië was kort gezegd, erg gezellig. Mijn nichtje had ik dit jaar in Nederland al gesproken maar haar echtgenoot had ik al in geen 15 jaar gesproken of gezien. En de twee dochters waren helemaal nieuw voor mij. Ik heb ze mee genomen naar de Preikestolen. Helaas was het weer niet al te mooi en regende het af en toe.

Het mindere weer werd de tweede dag dubbel en dwars goed gemaakt. Op een topje hier in de buurt staat een picknick tafel en daar hebben we de hele middag lekker in de zon gezeten.

De dag hebben we afgesloten met een biertje en een maaltijd op het terras.

Ik heb nog nooit een bucketlist gehad maar nu heb ik er één. Tot nu toe staat er maar één ding op. En dat is dat ik voor dat ik 55 wordt het Nieuwjaars vuurwerk op de Habour brigde in Sydney wil zien. Kan ik daar voor of na mooi even de familie bezoeken.


Dit brengt mij dan op een veel besproken onderwerp, het weer.

En dan het compleet ontbreken van zomerweer. Ik denk dat ik dit jaar nog maar vijf of zes keer op het terras in de zon heb gezeten. Afgelopen week stond er een boer in de krant die kon vertellen dat van de laatste 80 dagen er maar zeven helemaal zonder regen waren geweest. Voor de boeren zal het wel helemaal een rampjaar worden want ze krijgen het gras haast niet van het land. Normaal is de tweede oogst nu al binnen en als ze veel geluk hebben kunnen ze drie keer oogsten in een jaar. Als ze geluk hebben kunnen ze nu misschien twee keer wintervoer binnen halen.

 

Ook van mijn plannen om lekker veel te gaan wandelen, motorrijden en met de tent op pad te gaan is niet veel terecht gekomen. Ik geef niet zo veel om hoge temperaturen. 15 à 20 graden is voor mij al warm genoeg. Alleen als het de hele tijd regent dan is de lol er snel vanaf. Je kunt dit jaar ook niets plannen. De weersvoorspelling klopt meestal voor geen meter en elke keer als ze die opdateren ziet het er weer anders uit. Kortom, als de zon schijnt dan laat je gewoon alles uit je handen vallen en je gaat genieten van het mooie weer. Het is weer weg voordat je het weet.


Aangezien de zomer op zijn eind loopt ben ik ook begonnen met het oogsten in de groentetuin. Niet dat er nou zo veel te oogsten valt. Van de dit jaar geplante aardbeien heb ik één keer een maaltje af kunnen halen en tot nu hebben de slakken alle sla opgegeten. De suikererwten doen het wel aardig. Hier heb ik al twee keer een portie van af kunnen halen en nu hangt er nog een maaltijd aan. Binnenkort ga ik ook aan de rode bieten beginnen en dan staat er nog wat boerenkool.


Gisteren ben ik begonnen met het rooien van de aardappels. Veel kilo’s komen er niet boven de grond. De ene reden daarvoor is dat ze, denk ik, te weinig mest hebben gehad. Het loof is erg klein gebleven en ook de aardappels zijn allemaal erg klein. Een andere reden voor de slechte oogst is natuurlijk het weer. Met alleen maar regen en zo goed als geen zon groeit alles slecht. Door het natte weer zit er veel ziekte in het blad en dat is ook de reden dat ik ze rooi. Anders hadden ze nog wel een poos kunnen staan. Ik heb nu twee rijen geoogst en de rest hoop ik deze week tussen de buien door binnen te halen.


Als laatste nog wat over Noorwegen. Ik zag een poosje terug dat de voetbalclub Ajax een nieuwe sponsor had. Dit was een bedrijf dat online goksites heeft. Volgens mij stond er in het zelfde artikel dat online gokken in Nederland verboden was. Wel hier kun je je uitleven op het internet. Ik ben na de laatste update een beetje gaan bijhouden hoeveel verschillende goksites adverteren op de televisie. Ik ben tot 15 stuks gekomen en zal er vast nog wel een paar gemist hebben.

Je wordt op sommige avonden ook helemaal dood gegooid met de goksites reclame. En de één deelt nog meer geld uit dan de andere. Als het waar is wat ze beloven dan was volgens mij iedereen in Noorwegen al miljonair geweest. Vindt het op zich wel weer bijzonder dat het kan. Voor sigaretten en alcohol mag absoluut geen reclame gemaakt omdat het slecht is voor je gezondheid. Het gokken zal niet slecht zijn voor je gezondheid maar economisch kan je leven wel een puinhoop worden als je er aan verslaaft wordt.

 

Wel dat was het voor deze keer. Tot de volgende keer maar weer.30 juli 2017


Tjonge, al weer drie weken aan het werk sinds mijn vakantie. Het heeft mij wel behoorlijk moeite gekost om weer op gang te komen.


Ik kijk nog steeds met veel plezier terug op mijn vakantie maar het was ook wel een drukke vakantie. Als ik alleen al kijk naar de hele dag motorrijden dan ben je daarmee ongemerkt ook nog wel aardig druk mee. Een motor heeft maar twee wielen en dat is het dus goed oppassen dat je je evenwicht niet verliest en je bent natuurlijk een stuk drukker met sturen. Ook moet je beter op het wegdek letten want waar je met een auto vaak nog wel overheen of door kunt kan dat met de motor al aardig spannend worden. Verder moet je extra goed opletten op het verkeer. Tevens moet je de verkeersborden in de gaten houden. Rij ik op een voorrangsweg of niet, heb ik bij dit kruispunt voorrang, mag ik hier inrijden enzovoort enzovoort.


Daar tussen door moet ik dan nog op de route letten. Die schrijf ik altijd ’s avonds voor de volgende dag. Nog op de ouderwetse manier. Ik leg de kaart op de grond of tafel en schrijf dan de route op een A4tje. Dit wordt meestal een lijst met wegnummers en plaatsnamen waar ik over wil of langs wil. Op de motor moet ik dus ook nog de borden lezen met wegnummers en plaatsnamen en in de gaten houden of ik nog de goede kant op rij. Af en toe kom je een wegafsluiting tegen en moet je daar weer een route omheen zoeken die je ook nog weer terug brengt op de uitgezette route. En zo ben je er maar druk mee. Maar het is wel leuk om te doen. Dat motorrijden vindt ik nog steeds leuk. Het is ook echt rijden, want op dat oude ding van mij zit nog geen enkele elektronica, zelfs nog geen ABS.

In Nederland was het druk met feestjes, familie en vrienden bezoek.


Toen ik thuis kwam kon ik daar aan het werk in de tuin. Daar was al die tijd dat ik op vakantie was niets aan gebeurd. Dus dat was gazonmaaien, kantjes maaien en veel onkruid trekken.

Ja, en dan is de drukke leuke vakantie al weer voorbij.


Wat ik nog wel grappig vond in Nederland, was dat ik mezelf er op betrapte dat ik Euro’s om zat te rekenen naar Noorse kronen om uit te vinden of iets duur was of niet. Ik raak kennelijk al aardig ingeburgerd in Noorwegen.


Wat heb ik in de afgelopen drie weken gedaan. Wel, niet zo heel veel. Natuurlijk nog wel flink aan het wandelingen geweest. De eerste wandeling was met de collega’s van de handschoenen groothandel en die ging naar Morgonsvatnet. Prachtige rond wandeling naar en langs het morgons meer. Een collega wist een alternatieve terug weg zodat we niet de zelfde weg terug hoefden te wandelen.

De weg naar Morgensvatnet wordt duidelijk aangegeven
Morgensvatnet
Watervalletje bij Morgonsvatnet
Meertjes in de buurt van Morgonsvatnet
Uitzicht vanaf Kjellesviknuten. Etne op de achtergrond.
De top van de Kjellesviknuten
Geen commentaar.
Uitzicht vanaf de top van de Langfossen waterval
Rechts zie je de waterval nog net in het fjord verdwijnen
De omgeving achter de waterval.
Bij het uitzichtpunt halverwege.
Een gedeelte van de Langfossen waterval.


De tweede wandeling was in het kader van Bjoaspretten 2017. Hier moet ik nog 5 wandelingen van doen. Of eigenlijk nu nog vier want ik ben vorige week zondag naar het topje van de Kellesviknuten gewandeld. Vanaf de top had ik een mooi uitzicht over het fjord richting Etne. Van de Bjoaspretten moet ik nu nog 4 van de 9 wandelingen doen.


De laatste wandeling was weer met de collega’s van de handschoenen groothandel. Deze keer zijn we wat verder weg gereden. Als je van hier over de E134 richting Røldal/Odda rijdt kom je langs de Langfossen. De valhoogte van deze waterval is 615 meter en daarmee de op vijf na hoogste waterval van Noorwegen. Tevens is deze waterval in 2011 door de CNN uitverkozen tot één van de tien mooiste watervallen op de wereld. Je kunt langs deze waterval naar boven lopen voor een mooi uitzicht over het Åkrafjord. Helaas zag je boven weinig van de waterval. Het uitzicht daarin tegen was wel erg mooi. Halverwege de wandeling naar boven heb je een uitzichtpunt en daar had je wel een mooi uitzicht over de waterval.


Hier onder nog wat korte nieuws flitsen.


Vlak voor mijn vakantie zijn er röntgen foto’s en een MR scan gemaakt van mijn knie. Laatst bij de dokter geweest om te horen hoe de stand was zaken was. Er zit wel wat slijtage in de knie maar dat was ongeveer normaal voor iemand van mijn leeftijd. Wel was de meniscus iets beschadigd. Dit kunnen ze eventueel met een operatie verhelpen maar dat is natuurlijk niet zonder risico. Als ik rustig aan doe en niet weer ga hardlopen is er ook een kans dat mijn knie vanzelf weer beter wordt. We hebben besloten om het nog maar een poos aan te zien. Ik kan verder doen wat ik wil doen, behalve hardlopen dan, en dan zien we over een poos wel eens weer hoe de stand van zaken is.


Mijn werk bij de handschoenen groothandel is nog steeds onzeker. Laatst maar eens gepraat met de eigenaar van het bedrijf maar hij wou verder geen toezeggingen doen. Er spelen wat zaken waarvan ze de uitkomst nog niet weten. En zolang ze dat niet weten, willen ze mij geen vaste baan aanbieden.


Gisteravond heb ik natuurlijk de dames nog even aangemoedigd. De wedstijden worden hier ook uitgezonden en zo kon ik Nederland zien winnen van Zweden. Ben zeer benieuwd hoe ver ze komen.


Als laatste nog even wat over de foto hiernaast. Tijden mijn bezoek in Nederland heb ik in Rotterdam een tentoonstelling bezocht over cultuur en eten. De naam van de tentoonstelling was: Ik kook, dus ik ben. Ik heb van de affiches enkele foto’s gemaakt met de gedachte dat het wel leuk zou zijn om dat in de keuken te hangen. Het resultaat zie je hiernaast. Ik ben zeer tevreden met het resultaat.


Wel dat was het wel zo’n beetje voor deze keer. Tot de volgende keer.8 juli 2017


Het laatste wasje zit in de wasmachine en als die klaar is zijn de meeste vakantie spullen schoon en opgeruimd. Alleen de tent hangt nog te drogen en de motor moet nog gewassen worden.

Ik kan gelukkig terug zien op een geslaagde vakantie. Ook een drukke vakantie. Veel gezien, gedaan en heel veel mensen gesproken.


De vakantie begon met een rit door de regen naar Mandal. De volgende dag ging het verder naar Kristiansand en met de ferry over naar Hirtshals. De rest van de week ben ik rustig richting Landgraaf in Nederland gereden. Langs de Zweedse kant van Denemarken. Langs de oost kant van Hamburg, daarna schuin boven over het roergebied overgestoken naar Landgraaf. Hier had ik een rustdag ingepland. Dit was ook maar goed want het werd steeds warmer. De laatste dag op de motor was niet leuk meer zo warm. Je moet toch je motorkleren aan en zolang je rijdt gaat het nog. Maar als je even stil moet staan kom je bijna aan de kook in je motorpak. Gelukkig kon ik in Landgraaf de meeste spullen even wassen en zakte de temperatuur een beetje.


De reden dat ik in Landgraaf was, was dat ik een vierdaagse cursus bergen en bochten in de Moezel had geboekt. Het verzamelpunt de eerste dag was in Kerkrade en dit ligt weer vlak bij Landgraaf waar een camping was. Van hier uit ging het naar het hotel bij de Moezel. Er waren in totaal 24 cursisten en 2 instructeurs. De hele groep werd opgedeeld in twee. Dus 12 cursisten per instructeur. Deze groep werd ook weer opgedeeld in twee. Zes cursisten reden de route zelf terwijl de andere zes een “oortje” kregen zodat ze de aanwijzingen van de instructeur konden horen. Bij de lunch werd dan gewisseld zodat de eerste groep de route zelf reed en de andere met de instructeur op pad ging. Beide groepen reden wel dezelfde route.

Ons hotel in Bremmen
De opstart in de morgen.
Bochten theorie in de praktijk
Daar moet je heen kijken!!!
Pontje over de Rijn
De Moezel
Rust plekje in Bremmen

’s Avonds werd er theorie gegeven over hoe je het best een bocht kon nemen. Deze theorie ging je dan de volgende dag in de praktijk oefenen. Weer opgedeeld in de zelfde groepjes. Hier kwam dan alles aan bod, je positie op de weg, het kijken, het sturen in de bocht enzovoort. Het sturen ging voor mij op een nieuwe manier die zich wat lastig laat uitleggen hier. Het komt er ongeveer op neer dan je tegenstuurt in de bocht, zelf rechtop blijft zitten en de motor schuin onder je wegdrukt. Klinkt wat raar maar het werkt wel. Belangrijk is daarbij dat je goed de bocht door kijkt. Want waar je heen kijkt rij je ook heen.

Ook de bocht der bochten kwam aan bod. Namelijk de haarspeldbocht. Dit is wel één van de moeilijkste bochten om goed door heen te komen. Gelukkig heb ik hier in de buurt nog een paar van die bochten liggen en kan ik nog eens gaan oefenen.


Na de cursus ging het richting Dalfsen. Hier heb ik de nodige feestjes gehad en heel veel familie gesproken die ik al jaren niet gesproken en gezien had. Erg gezellig. Ook de motor werd verwend. Eerst met een broodnodige grote beurt en daarna werd het zadel nog flink onder handen genomen. Nieuw schuim er in en nieuwe stof er omheen. Zoals het er nu voor staat is het zit comfort behoorlijk toegenomen.


Ook de terug reis is goed verlopen. Nadeeltje de eerste twee dagen was de harde wind maar gelukkig bleef het wel droog. Na de drukte in Duitsland viel mij de rust op de wegen in Denemarken wel erg op. In Noorwegen werd het nog rustiger en werden de wegen mooier om te rijden. In Denemarken recht aan recht toe. In Noorwegen heel veel bochten en mooie uitzichten.

Ik had me voor de vakantie afgevraagd of ik het nog leuk zou vinden om met motor en tent op pad te gaan. Na de vakantie kan ik hier op een positief antwoord geven. Het is nog steeds leuk. Ga ik vast nog wel eens weer doen.


De dag na thuis komst heb ik een blues festival bezocht. Deze was in Skånevik, ongeveer een uur rijden van mijn huis. De reden van bezoek was dat MK’ marvelous medicine er een optreden gaf. Deze band had ik vorig jaar ook in Notodden gezien en ik vond ze goed spelen. Ook deze keer stelden ze me niet teleur. Ik heb met de telefoon enkele filmpjes gemaakt maar de kwaliteit daarvan is zo slecht dat het niet bruikbaar is voor op de site. Voor degene die geïnteresseerd is in blues kan ik ze wel aanbevelen.


Ja, en dan ben je weer thuis en begint het dagelijkse leven weer. Ben begonnen met een dag in de tuin. Het gazon was al twee en halve week niet gemaaid en het onkruid stond hier en daar ook aardig hoog. Het viel mij mee hoeveel de slakken hadden opgegeten. Het meeste stond er nog. Er zijn dit jaar gelukkig weinig van die bruine slakken. Ik had nog wat groenteplanten in bakjes op het terras staan en deze waren nu zo groot dat ik ze in de volle grond kon zetten. Gisteren bij het plaatselijke tuincentrum nog wat zomer en vaste planten gekocht en in bakken geplant. Ziet het er een klein beetje meer zomers uit bij mijn huisje.Wat betreft mijn werk bij de handschoenen groothandel weet ik nog niet veel meer dan dat het onzeker blijft of ik er kan blijven. Ik ben er al even langs geweest en weet wat er speelt en waarop het vast zit. Ik hoop dat ik er kan blijven maar op dit moment kan ik niets meer doen dan afwachten.


Wel dat was het zo’n beetje voor deze keer. Nog wat foto’s bij deze update zoeken en dan kan het hele spul op de site.