blog januari februari maart 2020

23 maart 2020

 

Ja, ik geloof dat ik maar gewoon weer met het weer begin. Dat is nu een stuk beter dan de vorige update. We hebben nu vaker dagen zonder regen dan omgekeerd. Het is voorjaar en dat begin je toch wel te merken. De zon wordt steeds krachtiger en de dagen worden nu snel langer. Het is nu kwart over zeven en het begint nu goed te schemeren. Komend weekend gaat de klok een uurtje vooruit en dan worden de avonden nog langer.

We hebben nu wel beter weer maar enkele dagen na de laatste update heeft het ’s nachts hevig geregend. Normaal wordt ik ’s nachts niet wakker van de regen maar dit ging zo tekeer op het dak dat ik er wakker van werd. Toevallig reed ik de dag er na langs de Bakkefossen. Een waterval hier niet zo ver vandaan. Ben maar even gestopt om wat foto’s te maken. Voor de vergelijking een foto van kort na de regenbui en ééntje die ik enkele dagen gemaakt heb na een poosje mooi weer. Om het maar compleet te maken ook een korte video van de waterval.


2020-03-08
2020-03-22aCorona virus, je kunt er niet meer omheen. Ook hier is het volop. Ik volg het nieuws in Nederland en Noorwegen en in beide landen is het allemaal ongeveer hetzelfde. Scholen dicht, alle concerten, sportevenementen, alle bijeenkomsten, enzovoort enzovoort, zijn afgelast. Zelf merk ik niet zo heel veel van het virus. De afspraak bij de tandarts en chiropractor werden wel gecanceld maar verder gaat het hier gewoon zijn gangetje. Op het werk is het dan wel weer verboden om gezamenlijk de lunch in te kopen dus is de oude trouwe broodtrommel weer in gebruik. In de winkels merk ik verder niet veel bijzonders. Er is hier wel gehamsterd maar dat was van korte duur. Afgelopen woensdag nog in de supermarkt geweest maar daar was alles gewoon te verkrijgen.

Aangezien ik nu tijd over heb, alles is afgelast, ben ik nog weer aan het wafels bakken geslagen. Zag nog een nieuw en eenvoudig recept en dat heb ik uitgeprobeerd. Ging prima, alleen had ik me een beetje verkeken op de hoeveelheid beslag. Ik had op het eind een flinke stapel met wafels. De helft is dan ook in de diepvries verdwenen. De rest gaat één voor één mee in de broodtrommel.

Hieronder een plaatje van de stapel.
Verder is het weer gelukt om eindelijk eens weer een flinke wandeling te maken. Deze ging naar Trollafjellet. Een topje hier niet zo ver vandaag. Het weer was redelijk. In ieder geval droog maar de zon liet zich niet veel zien. Ook stond er een flinke koude wind. Op de top was het snel foto’s maken en weer weg wezen. Daar waaide het zo hard dat ik bijna werd weg geblazen. De koffie en cake die ik had mee genomen heb ik maar in de Vikestølen hut genuttigd.

Hier onder een paar plaatjes.


2020-03-14a
2020-03-14b
2020-03-14c
2020-03-14d
2020-03-14e
2020-03-14fZoals ik al eerder schreef is het hier eindelijk een beetje fatsoenlijk weer. En dan krijg ik altijd zin om buiten wat te doen. Wandelen is dan één ding maar lekker om het huis bezig zijn is ook leuk. Ik heb besloten dat het terras wel een schoonmaak beurt kon gebruiken. Ik mijn geheugen ligt dat ik hem twee jaar geleden met de hoge drukspuit heb schoon gespoten. Gezien de bruin groene kleur kon die wel weer een wasbeurt gebruiken. Dat bleek ook wel wat het verschil was wel aardig groot. Van bruin groen naar grijs. Je hebt op deze manier wel eer van je werk want je ziet zeer goed het verschil. Nu wil ik het terras op de oostzijde en de betonplaat voor de garage nog schoonspuiten. Gelukkig melden ze aardig goed weer deze week en volgend week.

Hieronder een paar plaatjes van de spuit activiteiten.


2020-03-18a
2020-03-18c
2020-03-18dWat mijn werk betreft gaat dat nog steeds door. Ook deze week mag ik nog de hele week komen. Heb in april twee weken gekregen en de rest moeten we maar bekijken. Het is allemaal wel onzeker maar om in deze tijden nog een vaste baan vinden zal niet meevallen. Hier worden ook heel veel mensen ontslagen of ze gaan in de werkonderbreking. Ik bekijk het een beetje van week tot week. Als het werk helemaal stopt kan in nog een uitkering krijgen. Dat is in ieder geval een wat geruststellende gedachte.

Wel dat is het wel zo’n beetje voor deze keer. Tot de volgende keer maar weer.

9 maart 2020

 

Ja, laten we dan deze keer maar eens weer met het weer beginnen. Dat is hier nog net zo fantastisch als bij de vorige update. Het stopt maar niet met regenen en waaien. Afgelopen week hebben we eindelijk een paar mooie dagen gehad. We hebben vol beverbazinging staan kijken naar dat grote gele ronde ding aan de hemel. Maar plotseling wisten we weer wat dat was. Dat dat ding heet de Zon. Lang niet gezien.

Maar ons geluk was van korte duur. Na de paar mooie dagen is er al weer zoveel regen gevallen dat mijn gazon er uit zag als een zwembad. Oftewel in de tuin heb ik op dit moment niet veel te zoeken. Gelukkig kon in de paar mooie dagen nog wat doen. De zwarte bessen heg is geknipt, alle restanten in de groentetuin zijn verwijderd of ondergewerkt en ik heb paaltjes gezet waar ik de nieuwe heg wil hebben. Hierbij heb ik ook even de gazonmaaier van stal gehaald om te kijken of ik overal gemakkelijk rond de nieuwe heg kan komen. Nu is het wachten op mooi weer.

Ik denk dat het wel bijna twee weken mooi weer moet zijn voor de grond goed is opgedroogd.

 

Bijzonderste nieuwtje deze keer is wel dat ik op slacht cursus ben geweest. Nu moet je dat niet al te letterlijk nemen. Het was meer een demonstratie hoe je van A tot Z een schaap slacht. De cursus vond plaats hier in de buurt bij een boer in de garage. Ja, dat kan en mag hier nog. Je mag thuis slachten zolang je het vlees zelf gebruikt. Wil je aan huis verkopen dan moet je een officiële goed gekeurde slachtruimte hebben.

Het A gedeelte was dat ze het schaap met een schietmasker doodschoten. Daarna werd snel het bloed afgetapt om vervolgens de huid te verwijderen. Daarna waren de ingewanden aan de beurt. In totaal werden er op die manier drie schapen geslacht.

Als een dier geslacht is moet het eerste enkele dagen hangen voor je het in delen kunt snijden. Om dat in delen snijden ook te kunnen laten zien hadden ze een lam mee gebracht dat enkele dagen geleden al was geslacht. Moet wel zeggen dat de cursus man goed met het mes overweg kon. Het duurde niet lang of hij had het hele lam in verschillende stukken vlees opgedeeld.

Al dit vlees werd onder de bezoekende verloot. Leuke, leerzame en gezellige avond.

Hieronder een gedeelte van het resultaat van een avondje slachten.

Tussen door heb ik nog mijn rijbewijs verlengd. Hiervoor moest ik een gezondheidsverklaring van de dokter hebben. Dit ging zonder problemen. Ik werd gezond verklaard. Normaal ben je die verklaring niet nodig maar ik heb C en CE op mijn rijbewijs staan en dan ben je dat wel nodig.

 

Tussen dat door heb ik nog een paar vogelnestkastjes in elkaar geschroefd. Hier hingen er al een paar in de tuin maar die vond ik niet mooi genoeg. Deze heb ik gemaakt van nieuw materiaal en voorzien van een likje verf. Nu maar hopen dat er gebruik van wordt gemaakt.

Ik voer de vogels ook en dat ik populair hier onder de vogels. Het is een komen en gaan van allerlei soorten. Om het vogelvoer huisje moest ik kippengaas hangen want er waren een paar eksters hier die het voor elkaar kregen om de mezenbollen daar weg te pikken.

Hieronder twee plaatjes van mijn vogelvoerplek.2020-03-03b
2020-03-03aWat werk betreft is er niet veel veranderd. Ik werk nog steeds als oproepkracht op een visboerderij en ook deze week mocht ik nog komen. Wat het volgende week wordt weet ik nog niet. Ik geloof trouwens niet dat de kans op een vaste baan bij dit bedrijf erg groot is. Maar je weet maar nooit.

 

Ook ben ik nog weer even druk geweest met de tuinclub. Het onderwerp was deze keer het knippen en vormen van appelbomen. Degene die de cursus zou geven had geen ervaring met het maken van foto’s en met het in een PowerPoint presentatie zetten van foto’s dus dat werd mijn werk. Ik heb hem thuis opzocht en hij knipte drie boompjes terwijl ik foto’s maakte. De beste en duidelijkste foto’s heb ik in een PowerPoint presentatie gezet en op de avond zelf kon hij aan de hand van de foto’s tekst en uitleg geven.

We hadden weer een zeer goede opkomst en we kregen veel complimenten voor de gezellige en informatieve avond. Hier onder een paar plaatjes van de avond.2020-02-15a
2020-02-15b
2020-02-15c
2020-02-19a
2020-02-19b
2020-02-19cWel en dat was het ook wel weer zo’n beetje. Ook deze keer geen foto’s van een wandeling. Zoals al geschreven wil het weer niet mee werken. Zat even na te denken maar het is hier al zeker drie maand slecht weer. De vooruit zichten zijn nu niet al te slecht dus misschien heb ik volgende keer wat foto’s van een wandeling.

 

Wat het Corona gebeuren betreft is dat ongeveer het zelfde als in Nederland. Overal worden scholen gesloten. Sport evenementen worden afgelast of zonder publiek gehouden. Zo lang mijn kennis strekt zijn er hier nog geen mensen overleden door het virus. Wel las ik net dat de gemiddelde leeftijd van de 192 personen die besmet zijn 44 jaar is. 60 procent is man en 40 procent is vrouw.

Het gerucht dat de ziekte alleen oude en zieke mensen treft gaat dus in Noorwegen niet op.

 

Wel dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende keer maar weer.
21 februari 2020

 

Update tijd. Het gaat wat dat betreft vooruit hier. Ik heb deze keer foto’s die ik kan gebruiken bij deze update. En zelfs een video. Wat een luxe.

Om maar met het weer te beginnen dat is nog net zo fantastisch als bij de vorige update. Regen, hagel, natte sneeuw en veel wind. Liep gisteren even over het gazon en daar stond het water tussen het gras. De grond zit zo vol met water dat het het water gewoon niet meer opneemt. Een beetje hetzelfde zie je in de weilanden hier. Overal staan plassen water.

Het weer is hier in het land wel wat verschillend. Als je van Haugesund naar Oslo rijdt via de E134 dan moet je over Haukeli. Dat is een bergpas ruim twee uur tijden vanaf mijn huis. Daar was afgelopen zondag een flinke sneeuw lawine die de weg blokkeerde. Om die weg te krijgen hebben ze dynamiet gebruikt. Volgens mijn buurman lag daar ongeveer 8 meter met sneeuw.

Dat het veel sneeuwde kwamen ook ongeveer 50 bezoekers van Haukeli berghut achter. Daar was de enigste uitrit geblokkeerd nadat er in één nacht twee meter sneeuw was gevallen. Als ik het goed heb hebben de meesten drie dagen extra vakantie gehad. 

 

Ik werk nog steeds als oproep kracht bij een visboerderij en ook afgelopen maandag konden we goed merken dat het slecht weer was. Het waaide zo hard dat we niets anders konden doen dan op het ponton wat oprommelen en schoonmaken.

Hieronder een video die ik die dag heb gemaakt. Bij deze visboerderij hebben ze wel heel veel meer weer dan bij de visboerderij waar ik werkte tot eind januari. Daar heb ik nooit zulke hoge golven gezien.
Ondertussen probeer ik ook weer wat regelmaat in mijn leven te krijgen. Na alle rare arbeidstijden in januari is het in februari wat rustiger geweest. Het is nu ook gelukt om de tandarts te bezoeken en mijn hoofdhaar heeft weer een knipbeurt gehad. Verder gaat er nogal wat tijd zitten in de tuinclub. De bestuursvergaderingen doen we altijd bij bestuursleden thuis en laatst zijn ze bij mij geweest. We hadden niet zo heel veel te bespreken en dan wordt het meestal zo’n gezellige avond met wat eten, koek en koffie.

 

Ook ben ik weer naar de provincie vergadering van de tuinclub geweest. Altijd gezellig, en het geeft meestal weer veel inspiratie en motivatie. Het is altijd erg interessant om te horen wat andere tuinclubs doen om mensen te trekken en om ze te motiveren om lid te worden. Officieel is het een jaarvergadering en dan moeten ze ook altijd de standaard jaarvergadering onderwerpen afhandelen. Gelukkig weten ze dit meestal kort te houden.

De vergadering begon zaterdag en kregen we veel te horen en te zien om bloembestuivende insecten en planten en bloemen die die insecten helpen. Iets wat mij erg interesseert. Zaterdagavond hadden we een gezamenlijk diner met quiz.

Zondag was het veel praten en enkele presentaties zien over allerlei planten, bloemen en stuiken in twee verschillende tuinen. Tussen door hadden we weer veel pauzes met te veel koffie en softijs.

Hieronder wat plaatjes van de presentaties die we te zien kregen. Zoals ik al schreef erg gezellig en informatief.2020-02-08a
2020-02-08b
2020-02-08c
2020-02-08d
2020-02-08e
2020-02-08f
2020-02-08g
2020-02-08h
2020-02-08i
2020-02-08j
2020-02-09a
2020-02-09b
2020-02-09cDe vergadering was in Sola dat weer stijf tegen Stavanger aan ligt. Dit houdt in dat ik de ferry van Årsvagen naar Mortavika moet nemen om daar te komen. De heenweg was de ferry al flink aan het schommelen door de harde wind. De terug weg heb ik maar niet geprobeerd. Zondag’s morgen gingen de ferry’s niet door te veel wind. Later op die dag gingen ze wel maar dan een andere route. Dan zit je ongeveer een uur op de ferry te schommelen en daar had ik geen zin in.

 

Gelukkig hebben ze net een nieuwe tunnel geopend van Stavanger naar Tau. En vanuit Tau kun je naar Hjelmeland rijden om daar een ferry te nemen zodat ik naar huis kan rijden. Deze tunnel is de langste onderzeese tunnel voor auto’s. 14.4 kilometer lang en op het laagste punt rij je 292 meter onder zeeniveau. Volgens een artikel in de krant zouden er in totaal meer dan 600 overwakings  camera’s inhangen maar dat lijkt me wel erg veel.

Normaal moet je tol betalen als je de tunnel door wilt maar omdat die net open was koste het niets. Dus die tunnel maar genomen om te kijken hoe die er uit ziet. Nou, daar valt niet veel over te vermelden. Het was een saaie rit met één onderbreking halverwege. Hier hadden ze een ruimte gemaakt die de indruk moest geven dat je over een brug rijdt. Volgende keer neem ik weer de ferry. Veel leuker.

 

Zoals al geschreven is het weer niet zo heel fantastisch hier maar het is me eindelijk eens weer gelukt om een eind te wandelen. Het was niet zo’n hele spannende wandeling maar het was fijn om er weer even op uit te zijn.

De wandeling ging van Opheim naar de Olali berghut. Een uurtje wandelen vanaf de auto. Daar koffie gedronken en toen weer terug. Op de heenweg nog wel een flinke hagelbui op de kop gehad maar verder was het goed te doen.

Hieronder een paar plaatjes van de wandeling.


2020-02-16a
2020-02-16b
2020-02-16c
2020-02-16d
2020-02-16e
2020-02-16fEn dat was het ook wel ongeveer voor deze keer. Ik hoop dat ik de volgende keer kan schrijven dat we mooi weer hebben gehad. Ik merk nu dat de Noren ook beginnen te klagen en dan wordt het tijd voor een weersverandering.

Wel dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende keer maar weer.3 februari 2020

 

Ja, en dan is het weer tijd voor een update heb je het zelfde probleem als de vorige keer. Geen foto’s en weinig te vertellen.

De reden hiervoor is ook hetzelfde als de vorige keer. Slecht weer en onregelmatige werktijden.

Met dat laatste is het nu wel ongeveer gebeurd. Afgelopen vrijdag was mijn laatste werkdag. Die heb ik zelfs niet op mijn werk door gebracht maar thuis. Ik had nog tijd voor tijd uren staan en die heb ik opgenomen.

Er was nog even sprake van dat we nog een maand extra konden werken om de alles op te ruimen maar dat aanbod werd afgelopen vrijdag onverwachts weer ingetrokken.

Ik kan wel heel veel vertellen over wat ik de afgelopen tijd heb meegemaakt op mijn werk maar ik heb daar geen zin aan. Tevens vindt ik het niet slim om zoiets op het wereld wijde web te zetten. Maar dat ik de baan kwijt ben vindt ik niet erg en in die maand extra was ik sowieso niet geïnteresseerd en dat zegt denk ik wel genoeg.

 

De vorige update heb ik afgesloten met de woorden: Morgen ben ik waarschijnlijk de hele dag weg maar daar schrijf ik de volgende keer over. Dan heb ik dan ook nog wat te schrijven.

Ik ben natuurlijk al een poosje op zoek naar ander werk. Mijn zoektocht bracht mij bij een boer hier in de omgeving die ook bedrijfsleider is op een visboerderij. Ik heb hem opgezocht met mijn CV en gevraagd of hij nog volk nodig was. Dat was hij niet maar hij zou aan mij denken als dat wel het geval was. Na enkele dagen belde die echter of ik geïnteresseerd was in een oproepbaantje bij hem op de visboerderij. Ik dacht waarom niet. Het betekende wel weer wat extra weekend werk maar komt er een vacaturen dan heb ik in ieder geval al een voet tussen de deur en als ze tevreden zijn over mijn werk dan heb ik grotere kans dat ik die baan krijg. In december heb ik al enkele dagen voor ze gewerkt. Ook tweede kerstdag en nieuwjaarsdag. Dus ook de zaterdag na mijn laatste update heb ik voor ze gewerkt.

Deze week werl ik vier dagen voor ze. Ik kon wel de hele week krijgen maar morgen moet ik naar de tandarts dus dat ging niet. Waarschijnlijk kan ik hier in de toekomst wel meer werk krijgen.

Deze week wil ik ook nog twee andere bedrijven bellen of ze nog behoefte hebben aan een oproep kracht. Als ik zo een beetje werk kan krijgen dan zit ik niet de hele week thuis zonder uitzicht op werk. Tevens heb ik natuurlijk recht op een uitkering.

Dus ik zie de toekomst niet zo somber in.

 

Tussen door ben ik nog steeds bezig met mijn cursus WordPress en mijn fotoboek. Maar het schiet allemaal niet erg op. Ik heb wel wat tijd voor gehad maar door al het gedoe met mijn werk stond mijn hoofd er niet na. Nu ben ik deze week ook bijna elke avond weg maar daarna hoop toch wel dat het wat rustiger gaat worden.

 

Vorige week hebben we weer een bijeenkomst gehad van de tuinclub. Gezellige bijeenkomst met een goede opkomst. Iemand vertelde over hoe ze haar tuin van 6000 vierkante meter over een periode van 50 jaar had veranderd van een wildernis in een mooi park. Ze had ook de hele tijd foto’s genomen. Erg leuk om te zien. Ook die hele oude foto’s.

Hier onder een paar plaatjes.


2020-01-29a
2020-01-29b
2020-01-29c
2020-01-29d
2020-01-29e
2020-01-29f
2020-01-29g
2020-01-29hJa, en dan heb ik verder niet zo veel meer te vertellen. Ik hoop dat ik de volgende keer weer kan vertellen dat ik heerlijk heb gewandeld en weer veel foto’s heb genomen van van alles en nog wat. Ik wil nog vragen of ik bij mijn oproepkracht baantje foto’s mag maken. Het is wel hetzelfde type baan als ik had maar ze doen wel veel anders.

 

Wel dat was het voor deze keer. Tot de volgende keer maar weer.17 januari 2020

 

Ja, het is altijd wel wat met een update. De ene keer weet je niet hoe je beginnen moet. De andere keer heb je niets te vertellen. Maar deze keer is het anders. Ik heb weinig te schrijven en ik heb geen foto’s. Ik heb dit jaar nog geen enkele foto genomen. En waarom niet? Wel, een beetje om verschillende oorzaken. Buiten heb je op dit moment niet veel te zoeken. Het hele jaar is het al slecht weer. Het is grijs, de wolken hangen laag, het regent veel, af en toe hagelt het en er waait meestal een flinke koude wind. Niet echt weer om er op uit te gaan voor een wandeling. Dus geen foto’s van wandelingen. Hoewel ik wel veel zin heb om weer op pad te gaan. Helaas werkt de weervoorspelling ook niet erg mee. Die meldt alleen maar meer regen en wind.

 

Andere reden is wel een beetje mijn werk. Voor het eind van de maand moet alle vis weg zijn. Dat betekend dat er nu op de raarste tijden boten komen om die vis op te halen. Komende zondag mag ik weer om vijf uur ’s morgens beginnen en in de nacht van maandag op dinsdag komt er om één uur ’s nachts een boot. En de volgende boot komt om acht uur dinsdag morgen. Dat wordt dus weer een lange nacht/dag. En aangezien ik niet helemaal 25 meer ben is dat onregelmatige best wel vermoeiend. Tevens kan ik ongeveer niets meer plannen want je weet nooit wanneer de volgende boot komt. Gelukkig is het nog maar twee weken en dan is het afgelopen. Er daar verheug ik me eigenlijk al wel een beetje op. Er zijn op dit moment al veel redenen waarom ik wel klaar ben met deze baan. Maar daar wil ik hier niet te veel over schrijven.

 

Probleem is dan wel dat ik volgende maand zonder werk zit. En daar verheug ik me eigenlijk niet ze veel op. Het was al lastig genoeg om een vaste baan te vinden en nu kan ik weer op zoek. Ik heb al wel enkele malen gesolliciteerd maar nog zonder succes. Ik hoop maar dat het deze keer niet zo lang duurt voordat ik weer een vaste baan vindt. Je moet maar een beetje voor me duimen.

 

Tussen alle vis door probeer ik nog verder te komen met mijn cursus Wordpress. Maar door alle onregelmatig werktijden schiet dat niet erg op. Ik krijg het niet voor elkaar dat ik bepaalde avonden af kan zetten voor de cursus. Leuk is de cursus wel. Hoop dat ik volgende week weer wat tijd kan vinden.

Ook ben ik begonnen met het maken van een fotoboek van 2019. Van alles wat ik gedaan heb in het afgelopen jaar gaan enkele foto’s in een digitaal fotoboek. Deze bestel ik dan en dan is het eenvoudiger om nog eens weet terug te kijken op wat je gedaan hebt. Tevens kan een fotoboek wat in de kast staat niet crashen, vastlopen, besmet worden met een virus, of per ongeluk gedeletet worden.

 

Verder zijn er natuurlijk nog de gebruikelijke klusjes. Huis schoonmaken, eten koken, wasjes draaien, boodschappen doen enzovoort enzovoort.

Ook de auto moest naar de garage. Op het dashboard staat elke keer als ik hem start dat die nieuwe olie wil hebben. Aangezien ik afhankelijk ben van een auto, ik kan hier ongeveer niets zonder auto, heb ik heb maar laten voorzien van nieuwe olie. Tevens bleken alle remblokjes en de remschrijven achter aan vervanging toe. Eigenlijk niet zo heel raar dat die versleten waren. Ik houdt altijd bij hoeveel kilometer ik elk jaar rij en vorig jaar heb ik 28.571 kilometer in de auto gezeten. Veel te veel naar mijn mening. Het tikt dus wel aan als een retourtje werk bijna 80 kilometer is.

Met de motor heb ik het wat rustiger aan gedaan die is blijven steken op 4241 kilometer dit jaar. En dat hadden er voor mij best wel wat meer mogen wezen.

Dit jaar eens proberen of ik het wat beter kan verdelen.

 

Nu ik dit zit te schrijven is het bijna twaalf uur ‘middags. Het is me gelukt om twee dagen vrij te krijgen. Tijd voor tijd heet dat op zijn Nederlands. Dus gisteren en vandaag was/ben ik vrij van mijn werk. Gisterenmorgen een deel klusjes in huis gedaan. Gistermiddag naar het spraakcafé in Ølen geweest. Dat is in de bibliotheek en daar kunnen buitenlanders die in Noorwegen wonen hun Noors een beetje oefenen met Noren die het café ook bezoeken. Meestal wel gezellig, en ik was er al een beste poos niet meer geweest. Niet dat ik het nog echt nodig ben maar zoals al geschreven is het er meestal wel gezellig.

 

Ook vandaag heb ik wat klusjes gedaan in huis. Nu ben ik de update aan het schrijven en dan heb ik vanavond tijd om even een poosje met de cursus of het fotoboek bezig te gaan. Morgen ben ik waarschijnlijk de hele dag weg maar daar schrijf ik de volgende keer over. Dan heb ik dan ook nog wat te schrijven.

 

Wel dat was het voor deze keer. Tot de volgende keer maar weer.

 

In Norway.nl