blog oktober november december 2019

30 december 2019

 

En dit wordt hem dan. De laatste update van dit jaar. Nog één dag en dan is 2019 geschiedenis. Ben benieuwd wat 2020 gaat brengen. Grootste uitdaging in het begin van het jaar wordt in ieder geval het zoeken van een nieuwe baan. Ik heb nog twee baantjes gezien waar ik op wil solliciteren. Deze sollicitatie brieven moeten volgende week de deur uit. Beetje vervelend is dat je tegenwoordig alles digitaal aan moet leveren. Nog niet zo lang geleden betekende dat dat je een e-mail moest sturen met je sollicitatiebrief en CV. Tegenwoordig moet je je CV in een schema invullen op het internet en kun je je sollicitatiebrief toevoegen. Nadeeltje is dat bijna elke arbeidsgever een ander systeem gebruik en dat je bij bijna elke sollicitatie je hele CV weer opnieuw moet invullen. En daar ben je op het eind wel klaar mee.

Voor het maken van een goede sollicitatiebrief heb ik de hulp ingeroepen van de Noorse uitkeringsinstantie. In Nederland is dat de UWV. In Noorwegen heet dat de NAV. Hopelijk kan ik daar volgende week even langs voor wat hulp. We zullen zien.

 

Verder is het hier redelijk rustig. Mocht nog een keer een hele zondag werken van negen uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds omdat we te veel luizen op de vis hadden. En dat houdt dan in dat we moeten afluizen en dat moest op zondag gebeuren. Awel, altijd goed voor de bankrekening.

 

Ik heb verder, zoals wel vaker de laatste tijd, niet zo heel veel te schrijven maar heb al wel besloten dat ik volgend jaar nog door ga met mijn blog. Zoals het er nu naar uit ziet heb ik dan wel wat meer te schrijven over wat ik doe en wat hier gebeurd.

 

Om deze blog een beetje op te vullen hier onder wat foto’s die ik tijdens de laatste bijeenkomst van de tuinclub heb genomen. Eerst hebben we de beroemde jaar vergadering gedaan en daarna kwam er een dame die liet zien hoe je van wat takken van een naaldboom, mos, wat schapenwol en twee kerstballen een leuke Kerstman kon maken.

Ik heb wel meer foto’s maar hier staan ook mensen op en ik wordt een beetje voorzichtig met het uitleggen van foto’s met mensen erop die geen toestemming hebben gegeven om die foto te publiceren. De regelgeving hier over wordt steeds strenger. Tijdens de bijeenkomst hadden enkele bezoekers eigen materiaal meegenomen en onder regie van de dame hebben die hun eigen Kerstman gemaakt. Dat zijn die naast elkaar staan. Ik vind het ook wel leuk om zoiets in elkaar te knutselen maar heb helaas niet altijd overal tijd voor.


2019-12-03d
2019-12-03c
2019-12-03b
2019-12-03aAl sinds 2008 ben ik elk jaar minstens één keer per jaar op de Preikestolen geweest. Ik heb al een poos terug besloten om dit vol te houden en één keer per jaar naar de Preikestolen te wandelen. Dit jaar was ik er nog niet geweest en de tijd begon te dringen. Gelukkig was ik vrij met de kerst en heb ik eerste kerstdag de lange rit naar de Preikestolen gemaakt. Met lange rit bedoel ik dan de autorit. Drie uur heen, een kleine drie uur wandelen en drie uur terug rijden.

De wandeling naar de top heb ik in record tijd gedaan. Met 55 minuten stond ik al boven. Dit komt hoofdzakelijk omdat de wandeling steeds gemakkelijker wordt. Elk jaar komen er een paar sherpa’s uit Nepal die op een stuk van de route de stenen zo weten te leggen dat het een trap vormt. Dus geen klateren en klauteren meer maar gewoon doorlopen.

Onderweg viel mijn oog nog op heel veel hangsloten die op een gegeven moment aan kettingen hingen die verhinderen dat mensen naar beneden vallen. Dit is volgens mij net zoiets als je in verschillende steden ziet. Je hangt zo’n slot op, als het goed is met de naam jezelf en je geliefde, en dan is de liefde officieel bevestigd of gegarandeerd voor in de toekomst.

 

Ik weet niet of ik geluk of pech had maar het uitzicht vanaf de top was nul. De hele Preikestolen hing in de mist. Ook wel een mooi gezicht. Omdat ik goed op tijd was begonnen met de wandeling kon ik nog weer enkele foto’s van de Preikestolen maken zonder mensen erop.

Op de terug weg kreeg ik nog even iets te zien wat het mooie uitzicht wat je hier kunt hebben.


2019-12-25a
2019-12-25d
2019-12-25c
2019-12-25b
2019-12-25eNu heb ik tegenwoordig een fotocamera waarmee je ook video’s kunt maken. Hier heb ik nog niet veel gebruik van gemaakt maar het lijkt me leuk om op deze blog eens wat vaker een eigen geschoten video te zetten. Hieronder dus een korte video opname van de Preikestolen in de mist.

Ook kun je het schermpje op de achter kant van de camera zo draaien dat je hem kunt zien als je een selfie probeert te maken. Dit kun je natuurlijk ook doen als je een video maakt. Volgens mij heet dat dan een vlog. Dus hieronder mijn eerst, wat flauwe, vlog.

Als laatste wens ik je een fantastisch en voorspoedig 2020 toe.


Dat was het voor deze keer. Tot volgend jaar dan maar.

17 december 2019

 

Ja, en daar zit ik dan weer achter de computer. Genoeg te schrijven, maar ik weet weer eens niet hoe ik beginnen zal. Gewoon beginnen dan maar?

Vanmorgen om ongeveer half tien was ik weer thuis van mijn vakantie in Nederland. Woensdag 4 december ben ik via de gewoonlijke route naar Nederland gereden en gevaren. ’s Middags om een uur of half vier richting Stavanger om daar de nacht ferry naar Hirsthals te nemen. Deze komt dan de volgende dag om acht uur aan in Hirsthals. Alleen deze keer waren we er al om zeven uur. Ze hadden wat extra gas gegeven om het slechte weer voor te blijven. Dus om iets over zeven kon ik al beginnen te rijden. Ook weer de gewoonlijke route door Denemarken en Duitsland om ten slotte in Nederland te arriveren. Het ging allemaal mooi vlot. De 900 kilometer gingen in 9 uur onder de wielen door en om ongeveer vier uur ’s middags was ik al op de plek van bestemming. Het huis van mijn ouders.

 

Maar voor ik begin te schrijven wat ik zoal heb gedaan in Nederland wil ik eerst iedereen bedanken. Bedanken voor de gastvrijheid, bedanken voor de gezelligheid, bedanken voor alle bladen die ik heb mee gekregen en bedanken voor alle gezellige ontmoetingen. Altijd gezellig om bij te kletsen met iedereen. Helaas lukt het niet altijd om iedereen te spreken. Ik heb ten slotte maar een kleine 10 dagen in Nederland en een beetje tijd voor mezelf is ook wel fijn.

 

Wat heb ik zoal gedaan in Nederland? Wel, ik heb voor het eerst in lange tijd Amsterdam eens weer bezocht. De reden was dat mijn zwager zijn boek over Suriname ging presenteren in de Nieuwe Kerk waar op dat moment een tentoonstelling was over Suriname. Mocht je meer willen weten over dit boek dan kun je kijken op https://www.pointsofrecognition.com/

 

Natuurlijk had ik ook de camera mee genomen en hieronder een paar foto’s die ik overdag heb genomen. Ik ben met de trein naar Amsterdam gereisd en dat ging mooi vlot. Voor 25 euro eerste klas naar Amsterdam. Wat een luxe. Mijn eerste indruk van Amsterdam, toen ik het centraal station uitliep, was niet zo positief. Wat een rommelige stad. Overal fietsen en de straten waren ook niet erg schoon. Tevens was het grijs, regenachtig weer. Triest weer dus. Ook dat maakte de aanblik niet beter. Maar dit schijnt normaal te zijn in het centrum dus ben ik tot de conclusie gekomen dat ik te lang niet in Amsterdam ben geweest.2019-12-07d
2019-12-07c
2019-12-07a
2019-12-07bNa de presentatie van het boek ben ik nog een poosje in de stad gebleven. Nog een uurtje of wat door het centrum gezworven om te Amsterdam in het donker te zien. Ook hier kwam ik tot de conclusie dat ik te lang niet in Amsterdam ben geweest. Mensen, mensen wat een mensen. Om zeven uur ’s avonds kon je al over de koppen lopen. Dat is wel iets anders dan Haugesund. De “grote stad” bij mij in de buurt.

Hieronder een paar plaatjes van Amsterdam in de avond.


2019-12-07i
2019-12-07h
2019-12-07g
2019-12-07f
2019-12-07e


Natuurlijk moeten er ook inkopen gedaan worden. Een van de plekken waar ik dan graag even heen ga is Tuinland in Zwolle. Deze heeft altijd een grote kerstmarkt en er is altijd wel wat nieuws te zien en te ontdekken op het gebied van tuin en binnen planten.

Hier onder een paar plaatjes van de kerstmarkt.

 

2019-12-09f
2019-12-09a
2019-12-09b
2019-12-09c
2019-12-09d
2019-12-09eWat inkopen betreft stond de Brinta natuurlijk het hoogst op mijn verlanglijstje. Ik heb nu, hoop ik, voldoende voorraad tot mijn volgende bezoek aan Nederland. Ook heb ik nog een paar klompschoenen gekocht. Die vind ik nog steeds erg gemakkelijk rond het huis en in Noorwegen kennen ze die niet. Verder neem ik niet zo veel eten meer mee. Je went op den duur aan het aanbod in Noorwegen en daar heb ik genoeg aan.

 

Diegene die mijn blog al een poosje volgen kan zich misschien nog herinneren dat ik vorig jaar op vakantie in Marokko ben geweest. Dat was zo’n luie georganiseerde groepsreis waar alles voor je wordt georganiseerd, en je een week lang niets anders doet dan achter een gids aanlopen. De groep op deze reis was bijzonder gezellig en vorig jaar hebben we dan ook een reünie georganiseerd.

Die ook erg gezellig was. Voor ik naar Nederland ging heb ik nog een mailtje naar de groep gestuurd of ze nog weer geïnteresseerd waren in een gezamenlijke wandeling. Dat was iedereen wel maar niet iedereen had tijd. Van diegene die wel tijd hadden melden zich er twee ziek en één was er nog met de fiets onderuit gegaan. Het resultaat was dat we met ons vijven een wandeling gemaakt hebben bij Bunnik. We zijn begonnen bij de StayOke van Bunnik met koffie en hebben gewandeld op de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen. Pauze hadden we in de Veldkeuken en de dag hebben we afgesloten met een etentje in restaurant Vroeg.

Het weer was niet altijd even vriendelijk maar tussen de buien door was het droog en konden we genieten van een oer oud Nederlands landschap met donkere luchten. Leuke omgeving om een wandelingetje te maken. Enigste nadeel is het continue gelijk van de twee snelwegen. En zomers zal het wel erg druk zijn hier.

Hier onder wat plaatjes die ik tijdens de wandeling heb geschoten.


2019-12-14e
2019-12-14d
2019-12-14c
2019-12-14b
2019-12-14aWel dat was het wel ongeveer zo’n beetje voor deze keer. De terug weg naar Noorwegen is voorspoedig verlopen. Ik moet mij voor zeven uur ’s avonds melden bij de ferry terminal in Hirsthals en neem hier goed de tijd voor. Ik begin ’s morgens om ongeveer half zeven te rijden en heb dan voldoende tijd om eventuele vertraging door files of omleiding op te vangen. Maar zoals gewoonlijk als je voldoende tijd hebt gaat alles zonder problemen.

 

En nu zit ik weer thuis deze update te schrijven. De houtkachel brand vrolijk en het is weer behaaglijk warm in huis. De stroom zou er vandaag de hele dag afgaan maar ook dat viel mee. De stroom verdween om 10 uur en was om half twaalf al weer terug. Dat was iets eerder dan de gemelde drie uur ’s middags.

Hoe het op en met mijn werk gaat weet ik nog niet. Morgen ga ik eens kijken hoe de stand van zaken is. Dan heb ik volgende keer ook nog wat te schrijven.

 

Hier onder nog een plaatje van iets waar Nederland zo bekend om is. Deze staat in Dalfsen.

Wel dat was het voor deze keer. Tot de volgende keer maar weer.

2 december 2019

 

Zo, en nu zitten we al weer in de laatste maand van het jaar. En volgens mij begin ik deze maand met de kortste update van dit jaar.

Nog twee maanden en dat zit mijn huidige baan erop. Moet wel bekennen dat ik nerveus begin te worden. Vindt ik nog wat nieuws voor die tijd, worden het weer allemaal deeltijd baantjes of toch een uitkering.

 

Afgelopen vrijdagavond hebben we het kerstdiner gehad van mijn werk. Dat betekende dat we vrijdag overdag naar Bjordal zijn gereden. Daar ’s avonds kerstdiner hebben gehad en zaterdag zijn we weer terug gereden. We hebben nog gevraagd of er nog nieuwe ontwikkelen zijn aangaande ons werk maar ze wisten niets of ze wilden niets vertellen. Wijzer zijn we in ieder geval niet geworden.

Wat er moet gebeuren met alles wat er in zee ligt wisten ze ook nog niet. Of ze willen het niet vertellen. Ander dingetje is nog dat als we in het huidige tempo door gaan met het leveren van vis aan de slachterij dan zijn we niet leeg voor eind maart. Maar hoe ze dit gingen oplossen wisten ze ook niet. We zien wel.

 

Ik heb verder niet veel te melden. Ben bij Haugesund nog bij Kvalen fyr geweest. Dit is een vuurtoren aan zee. Je merkt dan in eens het verschil tussen een fjord en zee. Bij zee slaan de golven op de kust en hoor je het typische geluid van de golven. Dat heb je bij een fjord niet. Heeft zeker iets met de golfslag te maken.


2019-11-23d
2019-11-23c
2019-11-23b
2019-11-23a
En hier onder nog twee plaatjes die ik met mijn telefoon heb gemaakt. Eentje onderweg naar mijn werk en eentje op mijn werk.

 

2019-11-19b
2019-11-19aEn dat was het voor deze keer. Ik geloof dat ik eens serieus over moet gaan nadenken of het nog nut heeft om met deze blog verder te gaan. Je moet natuurlijk wel wat te vertellen hebben. Maar dit jaar doen we in ieder geval nog even door. We zien wel.

 

Wel dat was het voor deze keer. Tot de volgende keer maar weer.
17 november 2019

 

Ja, en wat schrijf je dan? Nu ben ik net met een cursus Wordpress begonnen om mijn site eens een goede update te geven maar tegelijkertijd kom ik tot de conclusie dat ik niet zo heel veel meer te schrijven heb.

Nu gaat het natuurlijk wel weer allemaal spannend worden omdat weer eens op zoek moet naar werk maar daar valt ook niet altijd zo veel over te schrijven. Ik heb in ieder geval de eerste sollicitatiebrief de deur uitgedaan. Of eigenlijk klopt dat ook niet. Tegenwoordig moet je een uitgebreid schema op de computer invullen en die gaat dan naar het bedrijf.

 

Ik heb gesolliciteerd bij een bedrijf hier in de buurt dat vis opkweekt. Dat gebeurt in grote hallen. Ze krijgen zalmeitjes, die, ja je kunt niet zeggen dat ze die uitbroeden, maar ze zorgen ervoor dat het eitje een visje wordt. Dat visje wordt dan met verschillende types voer en in verschillende bassins tot ongeveer een halve kilo groot gevoerd. Dan komt er een boot die ze meeneemt om ze naar zo’n visboerderij te varen waar ze in zee uitgezet worden. Het werk lijkt me wel wat dus ik hoop dat ik op sollicitatiegesprek mag komen. Helaas ben ik niet de enige die gesolliciteerd heeft. Na de rondleiding afgelopen vrijdag wist de bedrijfsleider me te vertellen dat er nog 43 gesolliciteerd hebben. We wachten af. Duim maar voor me.

 

Verder heb ik best wel veel gedaan maar daar kun je niet veel over schrijven. Voor op mijn werk heb ik nog een HMS cursus gedaan. Dat houdt in dat ik in de gaten moet houden dat alles op het werk veilig gebeurd en als ik onveilige situaties zie dat ik die rapporteer. De hele cursus was drie dagen en je moet een deel praktijk opgaven inleveren. Dit heb ik gedaan en nu is het hier afwachten of die goed gekeurd worden. Dan krijg ik weer een mooi certificaat. Staat goed op mijn CV.

 

Ook probeer ik nog steeds mijn conditie op peil te houden met een beetje hardlopen. Afgelopen zondag heb ik hier een rondje gelopen van 1 uur en 31 minuten. Volgens mijn sporthorloge heb ik in die periode 18,9 kilometer gelopen. Iets waar ik wel tevreden mee ben. Het zou volgens mij nog wel wat sneller kunnen maar het lukt mij op dit moment niet om regelmatig te trainen. Via de app krijg je ook van die leuke filmpjes die laten zien waar je gelopen hebt maar het is me nog niet gelukt om die op de computer te krijgen.

 

Ik kan deze keer geen plaatjes laten zien van een wandeling die ik gedaan heb. Om de simpele reden dat ik geen wandeling gemaakt heb de laatste twee weken. Daarom hier onder wat plaatjes die ik met de telefoon heb geschoten op mijn werk. Wat plaatjes van mooie luchten, afluizen, en een mistig plaatje. O, ja, en een regenboog plaatjes. Die was wel grappig want we hebben regenboog forel.2019-11-07z
2019-11-06z
2019-09-17z
2019-08-07z
2019-07-24z


Tussendoor heb ik nog twee bijeenkomsten gehad van de tuinclub. Altijd gezellig. En heb ik nog een Makita avond(elektrisch gereedschap) bijgewoond bij een bedrijf hier in de buurt. Mijn chef werd uitgenodigd en het eindigde met dat we allemaal zijn gegaan. Was niet heel bijzonder en ik vond het allemaal erg duur. Maar goed, leuk om even meegemaakt te hebben. Ze hadden wel goede pizza en koffie. Ook niet onbelangrijk.


En zo ben ik alweer aan het eind van deze update gekomen. Om toch nog maar een beetje lengte aan de update te geven hieronder een youtube concert. Ik was eens weer aan het surfen op het wereld wijde youtube toen ik dit bandje tegenkwam. Vond het erg goed en heb het concert at drie keer gezien. Ben benieuwd of je het hele half uur kunt uitzitten.

Wel dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende keer maar weer.
3 november 2019

 

De vorige update ben ik geëindigd met de melding dat er weer een verandering op komst is. Eentje waar ik waarschijnlijk niet blij van zou worden.

Wel het nieuwtje is dat ik weer op zoek mag naar een andere baan. Mijn huidige baan houdt op te bestaan. Ik heb nog werk tot eind januari volgend jaar en dan is het gebeurd.

En waarom houdt mijn baan op te bestaan? Wel, het bedrijf waar ik voor werk huurt de plek waar de visboerderij ligt van een ander bedrijf. Wat er gebeurd is weten we niet maar dat bedrijf heeft ineens en totaal onverwachts de huur opgezegd. Nu moet voor eind januari alle vis weg zijn. Wat er gaat gebeuren met alles wat er in zee ligt weet nog niemand.

 

Ik moet wel bekennen, nu ik een jaar op de visboerderij gewerkt heb, dat het nou niet bepaalt mijn droom baan is. Het werk gaat wel, maar het onverwachtse overwerken en het niets privé kunnen plannen door het onverwachtse overwerk ben ik wel een beetje zat. Nu ik dit schrijf heb ik nog geen enkel idee welke uren ik komende week moet werken. De bedoeling is dat we twee ringen gaan afluizen en dat we vis gaan afleveren aan de slachterij. De planning is dat dit allemaal woensdag gaat gebeuren maar toen ik afgelopen vrijdag vroeg wanneer de boten komen was hier nog niets over bekend.

Dus dat ik van baan moet verwisselen is niet zo erg. Probleem is echter dat het niet mee zal vallen om weer ergens een vaste baan te vinden. De werkloosheid mag dan wel record laag zijn in Noorwegen en in mijn gemeente, maar er moet wel iets vrijkomen wat mij aanstaat en wat ik kan. En dan ben ik ondanks de lage werkloosheid zeker niet de enige die geïnteresseerd is in dat baantje.

Awel, we hebben nog drie maand en dan kan er nog van alles gebeuren.

 

 

Nog wat anders gedaan? Nou, eigenlijk niet zo heel veel spannends. Natuurlijk nog weer aan het wandelen geweest. Deze keer naar het topje van de Ravnafjellet in Sandeid. Ook dit was een topje waar ik nog niet eerder was geweest. Ik heb volgens mij al eens geschreven dat de gemeente elk jaar een foldertje uitdeelt met daarin een wandeling in elk buurschap in de gemeente. Aan het eind van de wandeling hangt dan een brievenbus met daar in een registratieboek en een codewoord. Heb je alle wandelingen gedaan en alle codewoorden verzameld dan heb je een zin en die kun je dan naar de gemeente sturen. Uit alle inzendingen trekken ze dan enkele personen die dan een prijsje krijgen.

Voor mij is dit vooral interessant omdat ik nu steeds op plekken kom waar in nog niet eerder ben geweest. Zo wordt je ook een beetje meer bekend in de gemeente.

Hieronder een paar plaatjes van de wandeling.


2019-10-20f
2019-10-20e
2019-10-20d
2019-10-20c
2019-10-20b
2019-10-20aVerder gaat het hier richting winter. De winterbanden liggen weer onder de auto en die zelfde auto gaf vorige week op de terugweg van mijn werk al min negen aan.

In de tuin is alles nu ook wel winterklaar dus het begint rustig te worden hier.

Dat was ook de bedoeling want ik ben met een cursus WordPress gestart via de LOI. Begin dit jaar had ik veel problemen met mijn huidige website omdat mijn provider zo nodig het programma, waar ik mee werk, een update moest geven. Met als gevolg dat ik een flinke periode slechts met grote moeite een update op de site kon zetten. Ik heb nu besloten om een nieuwe site te maken met Wordpress. Een cursus hoe je dit programma moet gebruiken leek me dan wel handig.

 

De nieuwe houtkachel doet het ook naar tevredenheid. Heb hem nu veel aan en hij verspreid een aangename warmte. Verder gebruikt die veel minder brandhout dan de oude en kan ik de vlammen zien. Wat wel net zo leuk/gezellig is.

Wel veel meer valt er niet te vertellen deze keer. Hier onder nog maar wat plaatjes van een wandeling. Deze ging naar het topje van de Ormåsen. Vanaf daar heb je een mooi overzicht over Westcon met zijn olieplatforms, Ølensvåg en Ølen.

Deze keer was het mooi weer op de top en kon ik met een bakkie leut genieten van het uitzicht.

Hier onder een paar plaatjes.


2019-10-27e
2019-10-27d
2019-10-27c
2019-10-27b
2019-10-27aWel dat was het voor deze keer. Tot de volgende keer maar weer.
19 oktober 2019

 

Volgens mij heb ik al eens geschreven dat ik niet veel te schrijven had. Dat wil dan niet zeggen dat ik niet veel gedaan heb, maar over wat ik gedaan had viel niet veel te schrijven.

Nu kan ik schrijven dat ik niet veel te schrijven heb en dat ik ook niet veel gedaan heb. Zit kennelijk ik een wat rustige periode. Ook wel eens lekker.

Ik ga deze keer maar eens in chronologische volgorde vertellen wat ik gedaan heb. Dat zijn veelal kleine dingetjes die groot plezier geven.

 

Het weekend na de laatste update heb ik grotendeels door gebracht in een hotel in Sola. Dat ligt vlakbij Stavanger. Hier was een bijeenkomst van de tuinclub. Het provincie bestuur organiseert twee keer per jaar zo’n weekend. Dit om informatie uit te wisselen en inspiratie op te doen. Zoals altijd was het weer een gezellig weekend. Helaas voor jullie geen foto’s.


Verder heb ik nu eindelijk maar eens een nieuw sporthorloge gekocht. Zo’n één met GPS en een hartslagmeter. Het was al lang een wens van mij om zo’n horloge te hebben met ingebouwde hartslagmeter. Nu had ik nog steeds zo’n horloge waarbij je zo’n band om je borst moet spannen. Dit gebruikte ik eigenlijk nooit want rond rennen met zo’n band om mijn borst vond ik maar niks.

Deze heeft sensoren die je pols meten en dat gelijk weergeeft. Tevens kun je er natuurlijk allerlei trainingen inzetten, meet die hoe langzaam je gaat en hoe veel kilometers je hebt gelopen. Ook zit er meet mogelijkheden op speciaal voor fietsen of wandelen. Mogelijkheden te over en meer dan genoeg informatie.

De oude heb ik in de afvalbak gegooid en dat koste mij nog wel enige moeite. Dat ding heb ik nog in de gulden tijd bij de ANWB gekocht. En ik heb er moeite mee om iets weg te gooien wat ik al zo lang heb en het nog goed doet. Maar hier geldt het zelfde als toen die tijd met de televisie. Het doet het wel goed maar het is technisch zo achterhaald dat je wel moet.


2019-10-13f
2019-10-18aOok de kraan in de keuken is vervangen door een nieuwe exemplaar. Ook dit was al lang een wens van mij maar ik gooi niet graag wat weg wat het nog goed doet. Gelukkig gaf de oude ineens de brui er aan. Ineens kon ik de bediening helemaal rond draaien. En dat is niet de bedoeling. Nu heb ik, zoals ik dat al lang graag wou hebben, een hoger exemplaar met een slangetje eraan. Makkelijker om er wat hoogs onder te zetten en makkelijker om de spoelbak schoon te spoelen.

Een kleine verandering dat wel veel plezier geeft.


2019-09-30c
2019-10-19c
Ook is het nog weer gelukt om een wandeling te maken. Kon ik ook mooi mijn nieuwe sporthorloge even testen. De bedoeling was om naar het topje van de Ravnafjellet in Sandeid te lopen. Ik ben er vol goede moed heen gereden maar toen ik met de auto op de parkeerplaats stond kwam de regen met bakken uit de lucht. Ik heb geduldig een half uur gewacht maar het hield niet op en het zag er ook niet naar uit dat het op zou houden.

Dus maar weer richting Utbjoa. Halverwege de terug weg klaarde het weer echter op en zag het er naar uit dat het droog zou blijven. Dus toen maar naar het topje van de Kjellesviknuten gewandeld. Het startpunt van deze route ligt langs de weg die ik neem om weer in Utbjoa te komen. Ik had geluk. Het bleef de bijna de hele wandeling droog. Het begon weer te regenen toen ik nog vijf minuten van de auto was. Toch lekker om nog even de benen te kunnen strekken.

Hieronder een paar plaatjes.


2019-10-13a
2019-10-13b
2019-10-13c
2019-10-13d
2019-10-13eOok vandaag heb ik nog een klein klusje gedaan. Ik heb een hele poos geleden de terraspoort verwijderd omdat de zijbalken verrot waren. Deze heb ik vervangen en zowel de balken als de poort heb ik opnieuw geverfd. Dit was een hele poos geleden al klaar maar het weer monteren schoot maar niet op. Of ik had geen tijd. Of het weer was te slecht. Er was altijd wel wat. Maar vandaag is het gelukt. Het spul hangt weer op de plek. Of de poort er lang blijft hangen weet ik nog niet. Het was ook wel erg gemakkelijk dat je zo het terras op kon lopen zonder dat je de poort eerst open moest doen. We zullen wel zien wat het wordt.


2018-06-08y
2018-06-08x
2019-10-19b
2019-10-19aAls laatste nog wat plaatjes van de kindertuinclub bijeenkomst. Twee keer per jaar organiseren we een speciale bijeenkomst voor de jeugd. Hier kunnen ze dan wat zaaien of poten, iets in elkaar schroeven en vaak nog wat anders knutselen. Erg gezellig en ook deze keer waren de kinderen erg enthousiast. Helaas was de opkomst wat laag maar daar was het niet minder gezellig om.

Hieronder een paar plaatjes.


2019-10-16a
2019-10-16b
2019-10-16c
2019-10-16d
2019-10-16e
2019-10-16f
2019-10-16gWel dat was het wel voor deze keer. Niet zo heel veel spannends deze keer. Wel kan ik nog vermelden dat er, zoals het er nu naar uitziet, er weer flinke verandering op komst is. En dat is waarschijnlijk geen verandering waar ik blij van ga worden. Maar zolang dat nog niet zeker is houdt ik het nog even voor mij. Je gaat er vast wel wat over lezen in de volgende update.

Wel dat was het voor deze keer. Tot de volgende keer maar weer.

4 oktober 2019

 

Ik ga het weer eens proberen. Een korte update schrijven met redelijk wat foto’s. Dit wou ik de vorige keer ook maar dat lukte niet helemaal. Deze keer gaat het, denk ik, wel lukken aangezien ik de laatste tijd niet zo veel gedaan. Of eigenlijk moet ik schrijven dat ik best wel veel gedaan maar dat er niet zoveel over valt te schrijven.

 

Eerst maar eens beginnen met mijn week vakantie naar en in Nederland. Het vervoersmiddel was deze keer mijn oude trouwe Honda Africa Twin. Ik had al lang zin om een lange motortocht te maken. Zo maar een ronde rijden zonder doel vindt ik niet zo veel aan maar Nederland is altijd een goede bestemming. Effe bij kletsen.

Ik heb de zelfde route gereden als verleden jaar. Deze gaat van Hirtshals naar Dalfsen door Denemarken en Duitsland. Over mooie vlotte doorgaande wegen waarop het niet zo saai is om op te rijden in vergelijking met de snelweg.

Ook het weer was prima. Ik was voor de vakantie wel wat bezorgd om het weer aangezien we de week ervoor al een dikke herfststorm hebben gehad en er veel blad op de weg lag. Gelukkig viel het allemaal mee. Het was zoals al gezegd, prima weer. Zo tegen de 20 graden, bijna geen wind en de zon liet zich regelmatig zien. Alleen op de terugweg heb ik op de tweede dag een paar uur regen gehad. Gelukkig was het droog toen ik op de ferry stond te wachten in Hirsthals.

Hier onder een paar plaatjes die ik onderweg heb geschoten.


2019-09-21a
2019-09-21b
2019-09-21c
2019-09-22a
2019-09-22b
2019-09-28bEr was nog een tweede reden dat ik graag een lange motortoer tocht wou maken. Wat me vorig jaar niet is gelukt moest en zou dit jaar wel gebeuren. Namelijk de motor over de 100.000 kilometer rijden. Ik heb deze motor in 1996 nieuw gekocht en heb er nu 100.000 kilometer mee gereden.

Hieronder wat plaatjes van het grote moment.


2019-09-29a
2019-09-29b
2019-09-29c
2019-09-28aEn nu schiet het al mooi op met de update want ik ben er al bijna door. Of eigenlijk ben ik er al door. Om de update niet al te kort te maken hieronder nog wat plaatjes van activiteiten op de kade gezien van uit mijn woonkamer.

De grote groene boot is een boot waarin ze vissen transporteren. De witte is de nieuwe ferry die in de toekomst elektrisch moet worden. De activiteiten met de kraan en vrachtwagen is om een dikke elektrische kabel te leggen vanaf de hoofdweg naar de kade. Deze kabel moet de elektrische ferry in de toekomst van stroom voorzien. Wat de bedoeling is van die grote rubberen boot op de kade weet ik niet. Het is een soort reddingvaartuig die ze op de ferry’s gebruiken maar waarom die zo nodig daar opgeblazen moest worden weet ik niet.


2019-09-17b
2019-09-17a
2019-09-17c
2019-09-20a
2019-09-30b
2019-09-30a


Wel dat was het voor deze keer. Tot de volgende keer maar weer.

In Norway.nl